Filters voor maskers

Veel werknemers worden op de werkplek blootgesteld aan verontreinigde lucht. Hierdoor dienen er maatregelen te worden getroffen. Als het nodig is de ademhalingswegen te beschermen, dient men eerst de risico's goed te definiëren. Verontreinigingen kunnen in verschillende verschijningsvormen optreden: stofdeeltjes, rook, nevel, gassen en dampen. Ook combinaties van verontreinigingen zijn mogelijk en er kan sprake zijn van zuurstofverdringing. Als op geen andere manier het inademen van bijvoorbeeld stof en/of gas kan worden voorkomen, moeten werknemers bij schadelijke hoeveelheden stof of gas/damp ademhalingsbescherming dragen.

Sorteer op
Toon
Filters P2 Filters voor maskers
Filters behorend bij stofmasker CFR-1, 10 per doosje.

€ 11,56

Lees meer
Filters P3 Filters voor maskers
Filters P3 behorend bij stofmasker CFR-1, 10 per doos.

€ 33,85

Lees meer
Stoffilters P3 Filters voor maskers
Bescherming tegen stof, rook, nevel, mist, micro-organismen en radioactieve deeltjes, klasse 1, per 4 stuks verpakt.

€ 22,05

Lees meer
Stoffilter P3 Filters voor maskers
Klasse 2 filter, bescherming tegen stof, rook, nevel, mist, miscro-organismen en radioactieve deeltjes.

€ 9,57

Lees meer
Resultaat 1 naar 4 van 4

Ademhalingsbeschermingsmiddelen kunnen voorzien zijn van een stoffilter, een gasfilter of een combinatie daarvan.

Stoffilters
Behalve stofmaskers, waarbij het hele masker uit filtermateriaal bestaat, zijn er ook verwisselbare stoffilters. Een stoffilter patroon of inlegfilter wordt namelijk ook gebruikt in combinatie met een halfgelaatsmasker en een volgelaatsmasker. De filters worden alleen als verwisselbaar filter in maskers gebruikt. De gebruiker kan dus, afhankelijk van het type stof, zelf kiezen welk type filter hij in het masker wil aanbrengen.
U kunt een stoffilter gebruiken tot de ademweerstand door vervuiling te ver oploopt. Gebruiksduur kan ook worden beïnvloed door:

  • verontreiniging door de gebruiker (bacteriën, speeksel, etc.)
  • door vaak op- en afzetten kan de verontreiniging van de buitenzijde de binnenzijde van het masker verontreinigen.
  • door lekkages langs de randen raakt het filter/masker op de randen vervuild
  • door de conditie van de drager; De één heeft een goede conditie en de ander een slechte, waardoor die veel meer lucht door het masker heen trekt.
Gasfilters
Een gas of een damp kan worden afgevangen met een gasfilter. Een gasfilter beschermt niet gelijktijdig ook tegen stofdeeltjes, tenzij de gasfilter is gecombineerd met een deeltjesfilter.

U bestelt uw filters gemakkelijk in onze webshop. Natuurlijk is het ook mogelijk om eens langs te komen in een van onze winkels. U kunt het aanbod hier op uw gemak bekijken en eventueel passen. Heeft u vragen over de filters? Ons team voorziet u graag van advies.

Levering binnen 48 uur Veilig betalen met iDeal Groot assortiment bedrijfskleding Niet goed, geld terug garantie

Interpromo maakt gebruik van Cookies ter verbetering van onze website. Maakt u verder gebruik van onze website dan gaat u hiermee akkoord.
Meer informatie

Ok